Viktigheten av å kjenne eget søvnbehov

Viktigheten av å kjenne eget søvnbehov

Voksne mennesker trenger mellom 7 og 9 timer søvn hver natt for å fungere optimalt, og selv om det kan føles som mye, så er det faktisk det vi trenger for at kroppen skal ha de beste forutsetningene for å ta vare på oss. 

Å velge riktig seng er et godt tips hvis man føler at man ikke har god nok søvnkvalitet. Det er så utrolig mange forskjellige gode muligheter for å få seg en seng som virkelig vil gjøre at man får lov til å sove godt. En av de mest populære valgene er en kontinentalseng, som mange velger. Det er et valg som oftest voksne velger, og det er en type seng som kanskje også er litt mer voksen enn for eksempel å velge en rammemadrass. 

Behovet for søvn varierer med alderen 

Uansett hvor gammel man er, så har man et helt unikt behov for søvn. Det er et behov som varierer i løpet av livet, men endrer seg aller mest når man vokser opp, før det er stabilt gjennom store deler av voksenlivet, før det igjen endrer seg når man blir eldre. Men når man har barn, er det viktig at man er ekstra oppmerksom på de behovene som barna har. Det å skaffe seg kunnskap om hvor mye søvn barn trenger, er viktig, og heldigvis lett tilgjengelig. 

Det å ha en god seng, kombinert med kunnskap om søvn, er det beste vi kan gjøre for søvnen vår, og ikke minst for søvnen til barna våre. Og når vi vet at god søvn gir optimal helse, er det ikke vanskelig å velge å prioritere nettopp det.